Utbildning och konstnärlig konsultation

Bildning för alla!

Barn arbetar med stop motion framför en datorskärm. Skapande Skola.

Mediavärlden är en värld i snabb förändring och det finns så mycket att lära ut och hjälpa till med – både vad gäller uttrycksform, hantverk och kritiskt förhållningssätt till innehåll. Jag har arbetat länge med utbildning på grundskole-, gymnasie-, folkhögskole- och universitetsnivå, i folkbildande verksamhet och hos privata aktörer. Framför allt har det rört sig om media med inriktning på rörlig bild men också fotografi, journalistik, data, medie- och informationskunskap (MIK) mm.

En hel del av utbildningen riktad till grundskolan F-9 är möjlig att finansiera via bidraget för skapande skola. Det primära geografiska området är Östergötland med Linköping som bas. En del av Barnkultur Öst.

exempel

Linköping – FolkungaskolanSlaka/Skeda skolorKatedralskolanKvinnebyskolanTanneforsskolanTokarpsskolanTornhagsskolanLjungsbro skola Motala – Mariebergsskolan Borensberg – Dansäterskolan Åtvidaberg – Alléskolan Skänninge – Trojenborgsskolan Region Östergötland – Lunnevads Folkhögskola Linköpings Universitet – LENKSM

Specialanpassade utbildningar och konsultation

Projektor på skrivbord

Ska ni börja använda ett nytt digitalt verktyg på datorn eller paddan? Ni kanske har programvaror som ni inte känner er helt hundra på? ETMedia hjälper gärna till med både konsultation och utbildning.

Specialutbildningar och föredrag för människor utanför utbildningsinstitutionerna som är intresserade av och eller arbetar med berättande och media är också en en viktig del, liksom konsultation i mediafrågor och handledning i mediaprojekt.

Kanske jobbar du inom, eller har någon närstående i äldreomsorgen? Att få berätta om minnen, sin vardag eller framtidstankar brukar vara jättespännande för alla inblandade. En ljudinspelning bevarar berättelserna för framtiden och du som är nära berättaren kan vara den som är bäst på att hjälpa till. Kanske vill ni producera mer bilder eller film till sociala medier eller webb? Vad är bra att tänka på då, hur påverkas betraktaren av en bild ni lägger i ett inlägg? Hur är det med upphovsrätt, vad får fotas och publiceras? Ladda ner e-boken ”Berätta med rörlig bild” som ETMedia gjort från Apple Books, den är gratis och ger tips på hur du kan jobba med rörlig bild.

Har du ett behov av utbildning för dig eller de dina, hör av dig!

Konstnärligt bollplank

Videokonst - Carl Henrik Svenstedts och Jan Cardells Änglaskåpet, en triptyk med Erland Josephson som hör änglar på balkongen.

Konstnärlig gestaltning sätter krav på teknik och form. Tillsammans kan vi skapa de funktionella verk som du är ute efter, som ger betraktaren din berättelse.

Konstnärer verksamma i regionen finns samlade på sidan Konst-Form-Design i Östergötland.

exempel

 Änglaskåpet konstverk tryptyk (projektion videoskärmar)